Det är klart jag brister!

Ja men herregud det är väl klart jag brister!! Och det är klart att jsg tycker synd om mig själv någon gång ibland men jag försöker verkligen tänka positivt och möta Charles så mycket det bara går - jag hade inte överlevt om jag hade gått runt och tyckt synd om mig själv hela dagarna för att jsg inte får sova eller för att jag har kronisk värk. Att vara positiv och hitta lösningar för utmaningarna är min räddning. Och just Isabella har faktiskt lärt mig att det inte är hela världen att vara trött - det ÄR inte värre än så. Att man är supertrött. 


Jag uppfattar att jag är rätt ärlig i bloggen om även motgångar och skriver om när jag lägger mig på golvet på toan och gråter av utmattning. Livet är både upp och ner, och föräldraskapet är verkligen en prövning emellanåt eller till och med ofta. Jag vill absolut inte måla upp en perfekt fasad, så är inte livet. Däremot undviker jag att skriva hur föräldrar SKA göra - jag skriver bara om hur JAG gör eller vill göra och utifrån mitt perspektiv. Det är stor skillnad.

Hur som, jag och Charles drog till Leos lekland i eftermiddag och busade loss en timme. Vi behövde röra på oss!Nu ska vi läsa Bamse och sen ska jag yoga om C lyckas somna innan nio.


Ha en fin kväll alla fina!

#1 / / Susanne Jacobsson:

Posetivitet är hur bra medicin som helst! Man mår inte bättre av att tycka synd om sig själv hela tiden! Bra skrivet :)

#2 / / A-M:

Tycker absolut du visar livets alla sidor! Ang att inte få sova (har det så själv) så kan man precis som du skriver inte gå runt och tycka synd om sig själv hela tiden (även om man gör det ibland) utan man får helt enkelt rycka upp sig, dricka kaffe, ändra planeringen om det går och vila när liten äntligen sover, dela på nätter/mornar med sin partner, ha barnvakt etc. Försöka lösa situationen! I senaste Kära barnpodden svara Louise på en fråga om en 1-åring som inte sover. Säkert inget du inte redan hört men det gav mig lugn i att vi gör så gott vi kan :)

#3 / / Frida:

Fortsätt om du gör! Tycker bloggen är varierande på ett härligt sätt, allt från gråt, skratt, till galor till hemmakvällar till upp- och nedgång. Alltså ditt livs kontraster.
Det jag tycker du gör riktigt bra är det som du skriver. Hur NI gör som föräldrar, inte som alla andra borde göra!
Skickar lite styrka 💪🏼👊🏼

#4 / / Anonym:

Tror det är superviktigt att tillåta sig själv att bryta ihop så man kan bygga upp igen - ofta! Tror alldeles för många "biter ihop" inklusive mig själv alldeles för länge och för ofta. Tycker samhällsklimatet idag har noll och inget utrymme för svagheter, man sla vara stark, bygga sin egen superkropp, vara sin egen livscoach osv osv osv i all oändlighet.
Samtidigt antar jag det har att göra med hur man är som person, du verkar vara en utpräglad tävlingsmänniska så sånt här kanske blir en "tävling" för dig själv? Jag själv är så långt ifrån en tävlingsmänniska man kan komma haha

Svar: kloka tankad!!
JOHANNA KAJSON

#5 / / Sara:

Hej Johanna, det var jag som skrev kommentaren. Tack för ett svar och bra att du känner som du gör. Jag kan förstå att du inte orkar "klaga" eller tycka synd om dig själv när du som du säger har smärta och dålig sömn kanske varje dag, till skillnad frn någon gång så och då som andra... så det var en tankeställare för mig. Hur som helst, jag menade egentligen bara väl men det kom nog fram lite hårdare än menat.

Svar: Jag förstår dig, det är vanligt att folk tänker mer på dålig sömn/trötthet/ont i huvudet när man har det mer sällan, det ör ju mer ovant och nästan mer jobbigt då. Märkligt och oschysst nog, men jag är hårt drillad :). Hoppas du uppfattar att jag INTE skriver att föräldrar ska vara eller göra si eller så - jag skriver hur jag gör men aktar mig för att säga till andra hur de ska göra <3. Hoppas det framgår. Stor kram!
JOHANNA KAJSON

#6 / / Emelie:

Alla har vi våra brister men vi är fantastiska föräldrar trots det!! På våra egna vis!!